Inovace ve zpracování olejnin a hmyzu pro krmivářství

4. 10. 2024
Společnost Farmet se s hrdostí podílí na novém partnerství s korejskou firmou Entomo, která se specializuje na inovativní využití hmyzu v krmivářství. Toto strategické spojenectví přináší zcela nové možnosti v oblasti zpracování olejnin a využití hmyzu jako udržitelného zdroje bílkovin pro zvířecí krmiva.
Inovace ve zpracování olejnin a hmyzu pro krmivářství

Šnekové lisy pro efektivní zpracování larv Bráněnky
Jedním z klíčových aspektů naší spolupráce je aplikace šnekových lisů, které Farmet vyvíjí a vyrábí. Tyto lisy, běžně používané pro zpracování olejnatých semen, budou nyní sloužit také k lisování larev bráněnky. Cílem tohoto procesu je snížit obsah oleje v larvách, což je důležitý krok pro jejich další zpracování na krmiva. Díky této technologii můžeme výrazně zvýšit efektivitu produkce a zároveň zajistit vyšší kvalitu výsledného produktu.


Význam hmyzu v krmivářství
Hmyz, a konkrétně larvy bráněnky, se stává stále důležitějším zdrojem bílkovin v krmivářství. Výhody zahrnují vysokou nutriční hodnotu, nízké environmentální nároky na chov a možnost využití organických odpadů jako potravy pro larvy. Spolupráce mezi Farmet a Entomo nám umožňuje využít tyto benefity a integrovat inovativní řešení do procesu zpracování hmyzu, což přispívá k udržitelnosti a rozvoji nových krmivářských technologií.

Tento krok představuje další milník v naší snaze přinášet na trh inovativní technologie, které nejen zvyšují efektivitu, ale také přispívají k udržitelnějšímu zemědělství a produkci potravin. Společně s Entomo se těšíme na další vývoj a expanzi našich společných projektů.

Máte nějaké dotazy? Kontaktujte nás.